Logo de la Diputación de Castellón Logo de LLum de la Memòria

Actualidad

Diputació invertirà més 600.000 euros per a recolzar les bandes i els músics

Diputació invertirà més 600.000 euros per a recolzar les bandes i els músics
17 de Noviembre de 2018

La Diputació de Castelló reforçarà en 2019 la seua condició de garant i difusora del patrimoni musical de la província mitjançant una inversió que arribarà als 600.000 euros i que comprendrà les distintes facetes d'aprenentatge i difusió musical que exerceixen les societats musicals de la província.

17 de novembre de 2018. La Diputació de Castelló reforçarà en 2019 la seua condició de garant i difusora del patrimoni musical de la província mitjançant una inversió que arribarà als 600.000 euros i que comprendrà les distintes facetes d'aprenentatge i difusió musical que exerceixen les societats musicals de la província. Així, destaca la partida referida a les escoles de música a què la Diputació destinarà una inversió de 350.000 euros.

Coincidint amb l'inici de les celebracions de Santa Cecília per part d'aquestes societats, el vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha avançat que el pressupost confeccionat pel Govern provincial per al pròxim exercici inclourà multitud d'iniciatives acompanyades de recursos per a “consolidar a aquesta administració en el millor instrument dels nostres músics a l'hora de continuar sumant coneixements i deixant el seu segell en la nostra identitat i municipis”.

No en va, tal com ha destacat Sales, “la música forma part de la nostra essència com a poble i fomentar la seua continuïtat és apostar per consolidar la música com un element vertebrador del territori i un clar generador de riquesa i oportunitats per a tota la província”.

350.000 euros per a les escoles de música

Amb aquest objectiu, a més de reforçar iniciatives com el Certamen Provincial de Bandes de la Diputació amb 77.000 euros, el Govern provincial inclou una ambiciosa partida de 350.000 euros per a les escoles de música. Un programa que beneficiarà més de 4.600 xiquets, xiquetes i joves músics de fins a 70 localitats de la província.

“Gràcies a aquesta iniciativa, -tal com ha subratllat el diputat de Cultura- hem obert de bat a bat el món de la música a milers de xiquets i xiquetes mitjançant l'adquisició d'instruments musicals i equips informàtics, així com el pagament de les despeses de viatges de les bandes de música perquè, l'única cosa important, siga que la música invadesca cada racó de Castelló”.

Suport per a la supervivència de les societats musicals

Dins d'aquest compromís amb el foment de la música i la supervivència de les bandes musicals, “testimoni viu de la nostra història i tradició”, la institució provincial aporta el seu impuls al Certamen Provincial de Bandes i 15.000 euros per a diferents trobades d'associacions musicals.

En la mateixa línia de promoció de l'activitat musical, el Govern provincial validarà amb 65.000 euros el conveni firmat amb l'Associació Orquestra Simfònica de la Província de Castelló, destinarà altres 10.000 al Conservatori Superior de Música de Castelló i 30.000 més a la Jove Orquestra de Castelló.

Cal recordar, a més, que en l'última modificació pressupostària, fruit “del consens implantat per Moliner en la corporació provincial”, es van aprovar 120.000 euros extres per als conservatoris de la província.