Logo de la Diputación de Castellón Logo de LLum de la Memòria

Actualidad

El curtmetratge ‘Lazos’ triomfa en el VI Festival Provincial de Curtmetratges 'Curtmetrant'

El curtmetratge ‘Lazos’ triomfa en el VI Festival Provincial de Curtmetratges 'Curtmetrant'

29 de novembre. El curtmetratge ‘Lazos’ ha estat el guanyador del VI Festival Provincial de Curtmetratges ‘Curtmetrant’ de la Diputació de Castelló. La peça, dirigida per Juanjo Clausell i ambientada a Aín, ha obtingut el suport del jurat en una gala final que ha omplit l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló amb centenars de persones que han secundat la gran festa del cine provincial. El premi a la millor actriu ha recaigut en Esther Ramos, pel seu paper en el curt 'Unos zapatos por estrenar' i també en el mateix curt el premi al millor actor en Esteban Pitarch.

Cal tindre en compte que amb aquesta iniciativa la Diputació divulga l'encant dels pobles de la província a través de les peces audiovisuals en desenes de festivals, incidint en les oportunitats turístiques i en el desenvolupament econòmic municipal dels pobles. També és una plataforma per a impulsar el talent de joves cineastes de la província i oferir-los l'oportunitat d'iniciar la seua carrera professional.

Així ho ha assegurat en la seua intervenció el vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, qui ha assenyalat Curtmetrant com una iniciativa per les oportunitats de Castelló. “Oportunitats que ajuden a consolidar població als nostres pobles i a mantindre viu el nostre patrimoni, tradicions, paisatge i història que es reflecteixen en cada curt. Oportunitats per a reivindicar les coses bones d'aquesta terra i mostrar al món el llegat dels nostres avantpassats i avantpassades”.

És per això que Sales ha subratllat que “aquest Govern Provincial no està disposat a deixar escapar ni una gota de talent ni una mínima oportunitat de futur per a Castelló. Gràcies a tots els que doneu vida a Curtmetrant cada any, avui és un dia per a estar orgullosos d'aquesta terra i de la seua gent”.

Cal assenyalar que en les seues sis edicions Curtmetrant ha generat ja un total de 40 produccions que han promocionat 40 municipis de la província en multitud de festivals de tot el món.

Els pobles s'han bolcat amb el festival i la seua gala final

L'excel·lent acollida i la implicació del veïnat dels sis municipis on s'han gravat els curtmetratges (Canet lo Roig, Ayódar, Aín, Olocau del Rey, Algimia d'Almonacid i Torás) ha estat tal que desenes de veïns i veïnes han assistit a la gala final.

Durant la gala, i després del visionat de les peces, el públic ha reconegut la qualitat de tots els curtmetratges finalistes amb un aplaudiment: 'El abuelo', d'Enric Traigueros, rodat a Canet lo Roig; 'El primo', de Carlos Cervera, rodat a Ayódar; 'Lazos', de Janjo Clausell, rodat a Aín; 'Marathon Woman', d'Ibán Asensio, rodat a Olocau del Rey; 'Turistas', de Quico Guerrero, rodat a Algimia d'Almonacid, i 'Unos zapatos para estrenar', d'Esteban Pitarch, rodat a Torás.

A més, en el desenvolupament de la gala s'ha projectat el curtmetratge 'Serà nuestro secreto', dirigit per Sergi González, director de Curtmetrant, i en el què també ha col·laborat la Diputació de Castelló.